Taukoliikunta yrityksille

Taukoliikunta on käsitteenä vihdoin myös monessa yrityksessä noussut ennaltaehkäiseväksi toimeksi henkilökunnan hyvinvoinnin edistämiseksi.

Taukoliikunnan tarkoitus on ennaltaehkäistä erityisesti istumatyössä olevilla henkilöillä niska-ja hartiaseudun jännistystiloja sekä pitää aineenvaihdunta käynnissä koko päivän ajan.

Taukojumpassa oleellista on pumppaava liike. Jännitys, rentoutus. Pumppaamalla saadaan aktivoitua lihaksen aineenvaihduntaa jolloin lihakset saavat paremmin happea ja kuona- aineet poistuvat nopeammin.

Liikunta tulee olla kevyttä ja kohdistaa lyhyt jumppahetki nimenomaan niihin lihasryhmiin, jotka ovat alttiimpia työn asettamalle rasitukselle tai inaktiivisuudelle.
Pienet ylimääräiset kävelyhetket tai taukoliikunnat työpäivän sisällä kuluttavat myös enemmän kaloreita ja näin ollen auttavat myös pidemmällä aikavälillä painonhallinnassa.

Taukoliikunta edistää työtehoa

Tiedämme kaikki, että päätöksenteko, tehokkuus ja havainnointikyky heikkenee kun olemme väsyneitä tai liian pitkään paikallaan. Pieni hetki poissa työtehtävistä kesken työpäivää virkistää ja tuo uutta virtaa myös työtehtävien hoitoon.  Taukoliikunta ei vaadi paljoa aikaa, mutta säästää monelta vaivalta ja on helppo suorittaa vaikkapa kahvi – tai lounastauolla. Taukojumppa voi olla parhaassa tapauksessa myös pienimuotoinen sosiaalinen tapahtuma, jonka lomassa ehtii vaihtamaan pari sanaa muiden työkavereiden kanssa, muuten niin hektisen työn lomassa.

Kevyesti liikkeelle

Olemme tottuneet kurittamaan itseämme kovatehoisella liikunnalla liikaakin. Taukoliikunnan tarkoitus ei ole “vetää paita märkänä” vaan suorittaa se kevyesti omaa kehoa kuunnellen. Mitä enemmän sitä harrastat, sitä pidemmälle voit myös harjoitukset toimistoympäristössäkin viedä.

Ohjattua taukoliikuntaa yrityksen tiloissa

Mikäli tuntuu ettei omastahenkilöstöstä löydy osaavaa henkilöä ohjaamaan taukoliikuntaa, voit olla myös meihin yhteydessä. Järjestämme laadukasta taukojumppaa yrityksissä sopimuksen mukaan. Osaava ja koulutettu henkilökuntamme saa jokaisen toimistotyöläisen innostavasti liikkeelle työpäivän aikana.

Pyydä tarjous omalle yrityksellesi säännölliselle taukojumpalle.

Jätä yhteystietosi alle niin olemme sinuun yhteydessä. Voit myös soittaa 045-2022921 / Marko Erkkinen

  • Toivottu ajankohta tapaamiselle

Taukoliikunta

Oikein suunnatun taukoliikunnan hyödyt:

  • Lihaskireydet vähenee
  • TULES- vaivojen hoito
  • Positiivinen sosiaalinen tapahtuma
  • Tuottavuus paranee
  • Yleisen ilmapiirin ylläpito
  • Kohonnut energiankulutus
  • Lihasvoiman ylläpito
  • Liikkuvuuden parantaminen
  • Vireystilan ylläpito