Syksyn Aktiiviviikko- Samoilu itäisellä Kreetalla  2.10-9.10 2019

Kevään 2019 Aktiiviviikko täyttyi nopeasti ja yleisön pyynnöstä tarjoamme mahdollisuuden Aktiiviseen patikointiviikkoon JMSykkeen oheisohjelmalla täydennettynä, jo tänä syksynä.

Tällä kertaa tutustumme itäisen Kreetan patikointipolkuihin sekä viehättävään maalaiskaupunkiin Sitiaan, missä asumme suurimman osan viikosta. Leppoisat samoilureittimme kulkevat pitkin merenrantoja, halki joidenkin uljaiden rotkojen.
Samoilemme leppoisaan tahtiin viitenä päivänä ja pidämme yhden patikoinnista vapaan päivän, jolloin on aikaa tutustua lähemmin tähän itäisen Kreetan vilkkaaseen pikkukaupunkiin. Joinakin päivinä pidämme samoilun lomassa uima- ja välipalatauon, päivien päätteeksi kokoonnumme paikallisiin perhetavernoihin maukkaille lounaille.  Matkalla on mukana myös JM Sykkeen oma ohjaaja joka tuottaa meille aktiivista oheisohjelmaa patikointipäivien lomassa.

Kiehtova itäinen Kreeta kutsuu kulkemaan!

jm syke liikuntamatka

Hinta ja matkan varaaminen

Hinta 890 EUR+ lennot/ 2h huone , (Yhden hengen huone +150 EUR)
Sisältäen:
* majoituksen, matkanjohtajan palvelut ja patikointeihin liittyvät kuljetukset
* aamiaiset sekä lounaat patikointipäivinä, tervetuliais- ja jäähyväis-illallisen
* opastuksen patikointiretkillä sekä ohjatun JM Sykkeen oheisohjelman

Hinta ei sisällä lentoja.

Lennämme Norwegian Air International lennoilla.
Menomatka : Keskiviikko 2.10.2019 Helsinki -Kreeta-Hania Lento D8702 klo 7:05

Paluumatka: Keskiviikko 9.10.2019 Kreeta-Hania-Helsinki Lento D8703 klo 11.45

Virallinen matkanjärjestäjä Fysimera Oy , www.fysimera.fi

Ilmoittautuminen:
Laittakaa minulle yhteystiedot (nimi, puhelinumero, sähköposti, allergiat ja ruokavalio toiveet) sähköpostilla.
Mainitkaa, otatteko 1-h huoneen (lisämaksu 150) vai 2h-huoneen. Matkalle lähtijöille ja siitä kiinnostuneille on jo perustettu oma suljettu FB-ryhmä.
Käy laittamassa liittymispyyntö osoitteessa: https://www.facebook.com/groups/779238212441189/

Lisätietoja: Antti Teerisuo, +358400444229
antti.teerisuo@gmail.com

Päiväohjelma

Tämän päiväohjelman lisäksi JM Sykkeen ohjaaja vetää päivittäin venyttelyjä, kehonhuoltoa sekä patikointipäiviä tukevia harjoitteita.

Päivä 1. Tulopäivä

Ajamme pitkähkön matkan Haniasta Sitiaan, matkan varrella poikkeamme kevyelle lounaalle. Perillä majoitumme kuudeksi yöksi rannan läheisyydessä sijaitsevaan hotelliin ja illalla kokoonnumme tervetuloillalliselle.

Päivä 2. Kato Zakros.

Aamiaisen jälkeen ajamme Kreetan itäisimmille alueille Zakroksen kylään, josta päiväsamoilumme alkaa. Kuljemme läpi kauniin punaruskeaseinäisen rotkon, jota kutsutaan Kuoleman rotkoksi, koska täällä 3500 vuotta sitten asuneet muinaiset minolaiset hautasivat vainajansa rotkon seinämien luoliin. Nyt rotko tarjoaa kulkijalle upeita näköaloja ja rotkon pohjalla kasvavan oreganon tuoksua. Perillä Kato Zakroksen pienessä rantataajamassa on mahdollisuus tutustua täällä aikoinaan sijainneen minolaisen palatsin raunioihin, jotka kaivettiin esiin 1960-luvulla. Virkistävän uimatauon jälkeen nautimme yhteisen lounaan rantatavernassa.

Päivä 3. Vain palmuranta.

Nyt ajamme Sitiasta koilliseen pitkälle ja kapoiselle niemimaalle. Vierailemme ensin kauniissa Toploun luostarissa, joka on itäisen Kreetan tärkein luostari. Aistimme luostarin rauhaa ja katselemme vuosisatoja vanhoja ikoneita ja etsauksia – koko luostari on kuin taidenäyttely! Luostarivierailun jälkeen ajamme Vain palmurannan läheisyyteen, päivän samoilu vie meidän kohoileville kukkuloille ja aukeille rannoille. Vain palmurannalla on mahdollisuus pulahtaa aaltoihin ennen tavernalounasta.

Päivä 4. Palekastro – Hohlakies-rotko.

Tänään kuljemme avoimessa maastossa Palekastron kylän reunamilta kohti merta. Pidämme uima- ja kahvitauon Karoumesin rannalla ja jatkamme pienen Hohlakies-rotkon läpi samannimiseen kylään. Poikkeamme vielä virkistävälle lasilliselle ennen kuin palaamme Sitian kaupunkiin.

Päivä 5. Vapaapäivä

Päivä 6. Richtin rotko.

Nyt ajamme kohti pohjoista Exo Moulianan kylän liepeille ja kuljemme ensi hiekkatietä alas merenrantaan. Uima- ja kahvitauon jälkeen lähdemme nousemaan rotkoa ylös puiden katveessa. Rotkossa on varsinkin keväällä paljon vettä, syksylläkin se on vehreä ja suojaisa. Samoilun päätteeksi aterioimme lähikylän tavernassa.

Päivä 7. Kavousi – Melisses, siirtyminen Rethimnoniin.

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja ajamme kohti Kavousin kylää. Nousemme kylän vierellä sijaitsevan rotkon rinteen polkua kohti Melisseksen kesäkylää ja jatkamme hiekkateitä pitkin takaisin Kavousiin. Matkalla ohitamme muun muassa yhden Kreetan vanhimmista oliivipuista, joka edelleen joka toinen vuosi kantaa runsaasti oliiveja. Tavernalounaan jälkeen ajamme Rethimnonin kaupunkiin ja majoitumme matkan viimeiseksi yöksi vanhan kaupungin liepeillä sijaitsevaan hotelliin. Illalla kokoonnumme jäähyväisillalliselle

Päivä 8. Kotimatkapäivä

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle, on aika jättää hyvästit Kreetalle, tällä kertaa.