MamaFit Baby on pienryhmävalmennus synnyttäneille naisille. Ryhmässä voit aloittaa turvallisesti ja ohjatusti liikunnan synnytyksen jälkeen kun synnytyksestä on kulunut noin 2kk. Valmennus toteutetaan pienryhmässä, jossa maksimi osallistujamäärä on 7 henkeä. Vauvat ovat tervetulleita mukaan.

Raskauden ja synnytyksen jälkeen oma keho saattaa tuntua vieraalle. Ryhti, ja samalla kehon painopiste, on muuttunut raskausaikana. Synnytyksen jälkeen imetys sekä vauvan kantelut yksipuolisissa asennossa voivat johtaa lihasepätasapainoon ja sitä kautta virheasentoihin ja erilaisiin kipuihin kehossa. Liikkuminen usein helpottaa äitiä löytämään kontaktia omaan kehoonsa, mutta liian aikaisin aloitettu liian raskas harjoittelu voi haitata palautumista. Liian rankan harjoittelun seurauksena infektioriski kasvaa ja tai se voi kuormittaa keskivartalon ja lantionpohjan seutua ja lisätä virtsankarkailua sekä riskiä gynekologisten laskeumien syntymiselle.

Valmennuksessa painopiste on lantionpohja ja poikittaisten vatsalihasten harjoittelussa. Liikevariaatiot kuitenkin muokataan kullekin sopivaksi riippuen osallistujan synnytystavasta ja liikuntataustoista sekä siitä, miten synnytys on mennyt ja kuinka kauan synnytyksestä on.

Valmennuksesta saat työkalut ja ideoita omaan harjoitteluun sekä vaunulenkeillä että kotona. Parannamme lihastasapainoa liikkeillä, jotka mm:

  • Vahvistaa pakara-aktivaatiota
  • Kehittää rintakehän liikkuvuutta
  • Tehostaa hengitystä
  • Tukevoittaa häpyluuliitosta
  • Parantaa lantion alueen liikehallintaa

Saat myös ohjeet vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen sekä ohjeet arpikäsittelyyn. Tarvittaessa jatko-ohjaan sinut myös fysioterapeutille, joka on perehtynyt lantionpohjan toimintahäiriöihin.

Mikäli et ole varma sopiiko valmennus sinulle, ota yhteyttä suvi@jmsyke.fi tai 0405343343 niin jutellaan lisää tilanteestasi. Valmennukseen tullessasi pystyt aktivoimaan/ tunnistamaan lantiopohjan sekä käymään matalatehoisilla vaunulenkeillä.  Mikäli sinulla on minkäänlaista infektiota, suosittelemme aloittamaan valmennuksen myöhemmin.

Palautetta edelliseltä kurssilta:

Mamafit oli juuri sitä mitä olin toivonutkin ja mahdollisesti vielä vähän enemmänkin. Toiminnallista ja voimaa kasvattavaa. Vaikka synnytyksestä oli vain 2,5 kk ja vatsalihaksissa reilu erkauma, valmennukseen pystyi osallistumaan täydellä teholla ja huomioit nämä rajoitteet todella kivasti treeneissä. Liikuntaan tottuneelle treeni ei ollut liian kevyttä ja haastetta sai aina lisää tarvittaessa. Treeneissä keskityttiin kivasti siihen, että liikkeet tehdään ensin oikein ja sitten vasta painoja lisäten. 8 viikon aikana kehon heikoimmat kohdat vahvistuivat selvästi ja treenistä sai taas ihan uutta kipinää voimaharjoittelun puolelle. Parasta valmennuksessa oli se, että melkein kun olisi ollut oma PT vahtimassa suorittamista. Ohjaus oli kiitettävän yksilöllistä, vaikka ryhmässä oltiinkin, ja kannustit hienosti nousujohteiseen tekemiseen, ettei kehitys jäänyt paikoilleen. Pikkukremppoihin osasit vinkata hyviä kotiharjoituksia. Vauvankantoapusi oli myös aina paikallaan, jos vauvat eivät viihtyneet lattialla!

Kiitos monipuolisesta ja hyvin rakennetusta kurssista! Otit huomioon jokaisen yksilöllisen tilanteen ja kehityskulun. Tunnit olivat vaihtelevia ja sopivan nousujohteisia. Tehtiin tosi monipuolisesti erilaisia liikkeitä ja kokonaisuuksia. Avasit myös hienosti sitä, miksi mitäkin liikettä/kokonaisuutta tehdään. Kotitreenit jäivät osaltani tosi vähälle huomiolle. Ohjaajana olet rehellinen ja kannustava! Huomaat tosi tarkasti esim. virheet tekniikoissa ja osaat auttaa niiden eteenpäin viemisessä. Oli myös mukava jutella monenlaisista äitiyttä ja äitiysterveyttä sivuavista asioista. Ryhmä oli kiva ja pieni, siinä ehti tutustua ja seurustella muutenkin (sai vähän sosiaalista elämää tähän koronasyksyyn ?). Kiitos siis kivoista treeneistä! Ihanaa joulunaikaa ja nähdään ensi vuonna!

Ohjaaja Suvi Mattila

Olen liikunta-alan rautainen ammattilainen ja kolmen lapsen äiti. Äitiysliikuntavalmentajaksi olen kouluttautunut Äitiysliikunta- akatemiassa. Olen myös pitänyt menneiden 6 vuoden aikana yhdessä fysioterapeutin kanssa lantionpohjan hallinnan ongelmiin ja vatsalihasten aktivoimiseen suunnattua workshoppia joten tietotaitoa löytyy naisten hyvinvointiin liittyen rutkasti, olitpa sitten raskaana, juuri synnyttänyt tai sinulla on jo hieman vanhemmat lapset.

Kolme erilaista raskautta ja kolme täysin erilaista synnytystä takana, raskauden aikainen raudanpuute ilman anemiaa, jota edelleen korjaillaan ja oman kehon hallintaongelmat, niin sanoisin että tulossa on rautaista osaamista sekä raskaana oleville että synnyttäneille.

Laaja osaaminen hallinnan, liikkuvuuden ja voiman eri osa-alueilta pitää huolen, että mulla on työkalut juuri sulle. Tähän yhdistettynä mentaalinen osaaminen antaa valmiudet valmentaa jokaista kokonaisvaltaisesti.

Ryhmä alkaa tiistaina 25.10.2022 klo 9:30. Kesto 8 viikkoa. 

Hinta 258€/hlö (voidaan maksaa 2.erässä 129€/kk)

Ilmoittaudu heti mukaan niin varmistat oman paikkasi ryhmässä. Otamme mukaan max 7. osallistujaa!

  • Vahvistamme kaikki osallistumiset sähköpostitse 24h ilmoittautumisen jälkeen. Muista katsoa myös roskaposti!