MamaFit Baby on pienryhmävalmennus synnyttäneille naisille. Ryhmässä voit aloittaa turvallisesti ja ohjatusti liikunnan synnytyksen jälkeen kun synnytyksestä on kulunut noin 2kk. Valmennus toteutetaan pienryhmässä, jossa maksimi osallistujamäärä on 7 henkeä. Vauvat ovat tervetulleita mukaan.

Raskauden ja synnytyksen jälkeen oma keho saattaa tuntua vieraalle. Ryhti, ja samalla kehon painopiste, on muuttunut raskausaikana. Synnytyksen jälkeen imetys sekä vauvan kantelut yksipuolisissa asennossa voivat johtaa lihasepätasapainoon ja sitä kautta virheasentoihin ja erilaisiin kipuihin kehossa. Liikkuminen usein helpottaa äitiä löytämään kontaktia omaan kehoonsa, mutta liian aikaisin aloitettu liian raskas harjoittelu voi haitata palautumista. Liian rankan harjoittelun seurauksena infektioriski kasvaa ja tai se voi kuormittaa keskivartalon ja lantionpohjan seutua ja lisätä virtsankarkailua sekä riskiä gynekologisten laskeumien syntymiselle.

Valmennuksessa painopiste on lantionpohja ja poikittaisten vatsalihasten harjoittelussa. Liikevariaatiot kuitenkin muokataan kullekin sopivaksi riippuen osallistujan synnytystavasta ja liikuntataustoista sekä siitä, miten synnytys on mennyt ja kuinka kauan synnytyksestä on.

Valmennuksesta saat työkalut ja ideoita omaan harjoitteluun sekä vaunulenkeillä että kotona. Parannamme lihastasapainoa liikkeillä, jotka mm:

  • Vahvistaa pakara-aktivaatiota
  • Kehittää rintakehän liikkuvuutta
  • Tehostaa hengitystä
  • Tukevoittaa häpyluuliitosta
  • Parantaa lantion alueen liikehallintaa

Saat myös ohjeet vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen sekä ohjeet arpikäsittelyyn. Tarvittaessa jatko-ohjaan sinut myös fysioterapeutille, joka on perehtynyt lantionpohjan toimintahäiriöihin.

Mikäli et ole varma sopiiko valmennus sinulle, ota yhteyttä suvi@jmsyke.fi tai 0405343343 niin jutellaan lisää tilanteestasi. Valmennukseen tullessasi pystyt aktivoimaan/ tunnistamaan lantiopohjan sekä käymään matalatehoisilla vaunulenkeillä.  Mikäli sinulla on minkäänlaista infektiota, suosittelemme aloittamaan valmennuksen myöhemmin.

Ohjaaja Suvi Mattila

Olen liikunta-alan rautainen ammattilainen ja kolmen lapsen äiti. Tällä hetkellä kouluttaudun äitiysliikuntavalmentajaksi Äitiysliikunta-akatemiassa. Olen kuitenkin pitänyt menneiden 5 vuoden aikana yhdessä fysioterapeutin kanssa lantionpohjan hallinnan ongelmiin ja vatsalihasten aktivoimiseen suunnattua workshoppia ja meneillään oleva koulutus syventää jo opittuja asioita.

Kolme erilaista raskautta ja kolme täysin erilaista synnytystä takana, raskauden aikainen raudanpuute ilman anemiaa, jota edelleen korjaillaan ja oman kehon hallintaongelmat, niin sanoisin että tulossa on rautaista osaamista sekä raskaana oleville että synnyttäneille.

Laaja osaaminen hallinnan, liikkuvuuden ja voiman eri osa-alueilta pitää huolen, että mulla on työkalut juuri sulle. Tähän yhdistettynä mentaalinen osaaminen antaa valmiudet valmentaa jokaista kokonaisvaltaisesti.

Ryhmä alkaa torstaina 14.1.2021 klo 9:30. Kesto 8 viikkoa.

Hinta 249€/hlö (voidaan maksaa 2.erässä 124,50€/kk)

Ilmoittaudu heti mukaan niin varmistat oman paikkasi ryhmässä. Otamme mukaan max 7. osallistujaa!

  • Vahvistamme kaikki osallistumiset sähköpostitse 24h ilmoittautumisen jälkeen. Muista katsoa myös roskaposti!