Olemme kaikki joutuneet täysin uudenlaisen tilanteen eteen. Liikunta- ja harrastepaikat ovat pääosin suljettuja ja monella alkaa seinät kaatumaan kun kroppa huutaa treeniä, mutta sitä paloa ei pystytä kotioloissa sammuttamaan. Vai pystytäänkö? Kotitreeni onnistuu, jos päätät että se onnnistuu.

Mitä voit tehdä tämän poikkeustilan aikana? Ensiarvoisen tärkeää on pitää huolta omasta kunnosta ja jaksamisesta. Se tukee sinua ja lähimmäisiä vaikean ajan yli sekä antaa lisää virtaa sen jälkeen, kun elämä alkaa pikkuhiljaa normalisoitumaan.

Ylivoimainen ykkönen on tällä hetkellä ulkoilu! Tähän voi toki tulla vielä muutoksia, mikäli uusia rajoituksia ilmenee…
Tee pitkiä lenkkejä, nauti keväästä joka kaikesta huolimatta tekee tuloaan. Ota aikaa itsellesi ja peruskunnon kehittämiseksi. Pyri lisäämään ensin kertoja, ja sen jälkeen kestoa. Kävely on erinomainen liikuntamuoto. Jos se tuntuu liian kevyeltä, voit ihan hyvillä mielin kaivaa kellarista myös ne kävelysauvat esiin. Niillä saat lisää vauhtia, sekä tehoa kävelylenkkeihin. Kun jaksat helposti kävellä yli 60min, voit kokeilla myös hölkkää.

Kalenteroi itsellesi treenit, jolloin ne tulee myös helpommin suoritettua. Älä jää odottamaan sopivaa hetkeä, vaan tee se hetki. Aika valuu hukkaan joka päivä.

Kotitreeni

1. Älä yritä tehdä kotona samaa, mitä olet tottunut tekemään esimerkiksi kuntosalilla tai jumpassa. Opettele uusia tapoja treenata ja haasta itseäsi eri tavalla kotioloissa.
2. Aloita liikkeistä, joita pystyt oikeasti tekemään. Kun hallinta ja voima kasvaa, voit siirtyä haastavampiin liikkeisiin.
3. Älä osta koko kämppää täyteen välineitä. Kehonpaino riittää varsinkin alussa aika pitkälle.
4. Kun teet välinehankintoja, mieti ensin mitä kaikkea niillä voi tehdä. Jos tiedät välineelle 1-5 liikettä. Jätä ostamatta.
5. Kotitreenaajan paras kaveri on youtube. Sisältöä löytyy niin paljon, että jokainen löytää sieltä jokaiselle välineelle varmasti hyviä ohjelmia tai vinkkejä kotitreeneihin.
6. Mikäli tarvitset välineitä, me suosimme kotimaisia kauppoja. Voin lämpimästi suositella treenikauppa.fi . Osa meidänkin välineistä tulee treenikaupasta.
7. Valmennukset yksityisellä Studiollamme jatkuu yksilö – sekä pienryhmissä koko ajan. Tervetuloa kyselemään lisää.

Tsemppiä kotitreeneihin. Onnistut kyllä kun päätät niin :).