Takaisin kuntoon – synnytyksen jälkeen pienryhmässä

Takaisin kuntoon synnytyksen jälkeen on pienryhmäkurssi synnyttäneille naisille.  Kurssin on suunnitellut ja ohjaa äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti. Tavoitteena kurssilla on tukea synnytyksestä palautumista ja yhdessä käydä läpi mieltä askarruttavia asioita. Ryhmään voit tulla mukaan, kun synnytyksestä on kulunut n. 4 viikkoa (jälkivuoto vähentynyt). Mukaan voit tulla toki myöhemminkin, kun itsestä tuntuu sopivalta! Pienryhmässä maksimiosallistujamäärä on 8 henkilöä. Vauvat ovat tietenkin tervetulleita mukaan.

Kehomme käy raskauden ja synnytyksen aikana melkoisia muutoksia läpi. Synnytyksen jälkeen oma keho ja alapää saattavat tuntua oudoilta. Lantionpohjan aktivointi ei välttämättä onnistu, keskivartalon lihakset ovat kadoksissa, paineentunnetta ja lirahduksia voi ilmetä ja yksipuoliset vauvanhoito asennot saattavat aiheuttaa kipuja.

Pienryhmässä harjoittelu alkaa hyvin kevyesti ja edetään nousujohteisesti. Painopiste on lantionpohjan harjoittelussa. Käymme läpi myös keskivartalon alkuvaiheen harjoitteita ja huomioimme mahdolliset arvet. Pienryhmässä on oiva tilaisuus myös tutustua muihin äiteihin.

Kurssin aikana käydään läpi

  • lantionpohjan lihasten tunnistaminen
  • eri tavat harjoitella lantionpohjaa
  • hengityksen yhdistäminen lantionpohjan aktivointiin
  • vatsalihasten harjoittelun aloittaminen
  • mahdollisia kysymyksiä kurssilaisilta

Saat mukaasi jokaiselta kerralta kotiin ohjeet kyseisen kerran liikkeistä. Saat myös tarvittaessa ohjeet arpikäsittelyyn.
Kurssilta saat myös oman kuminauhan, jolla jatkat harjoittelua kotona. Mikäli koet tarvetta yksilökäynnille, voit sopia ajan ohjaajan kanssa.

Ryhmän ohjaajana toimii Fysioterapeutti Tuulia Halla.

Minulla on yli 10 vuoden kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta. Olen tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti. Kouluttaudun jatkuvasti, jotta pystyn auttamaan asiakkaita mahdollisimman monipuolisesti. Entisenä kilpaurheilijana ja nykyään kahden lapsen äitinä minulla on myös henkilökohtaista kokemusta erilaisista kehon krempoista.

Mikäli et ole varma sopiiko pienryhmä sinulle, ota yhteyttä hallatuulia@gmail.com niin jutellaan lisää tilanteestasi. Mikäli sinulla on minkäänlaista infektiota, suosittelemme aloittamaan harjoittelun myöhemmin.

Seuraava kurssi alkaa 27.10. klo 10:00. Tapaamiset aina keskiviikkoisin samaan aikaan.

Kesto 7 viikkoa / Hinta 169€/hlö.

Ilmoittaudu mukaan kurssille täyttämällä alla oleva lomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.