Minulleko oma valmentaja?

Halpa vai hyvä personal trainer? Olin vuosia sitten ostamassa pyörää ja pyysin myyjältä halvan ja hyvän pyörän. Myyjä vastasi suoraan hetkeäkään miettimättä että silloin on ostettava kaksi pyörää. Toinen halpa ja toinen hyvä.

Valitettavasti näin se menee monessa. Harvoin halvalla saa priimaa. Tosaalta ei aina kalleinkaan ole se paras vaihtoehto.

Hyvä personal trainer

Hyvä PT ottaa palveluista sen oikean hinnan, jolla toiminta on järkevällä tasolla myös valmentajalle itselleen. Itse en tunne yhtään personal traineria, joka tekisi näitä hommia kovan rahan perässä. Itseasiassa moni päätoimenaan valmennustyötä tekevänä on päätynyt alalle täysin muilta aloilta, joissa usein palkkapussi on ollut lihavampi kuin valmennuksella koskaan pystyy tienaamaan. Nimimerkillä kokemusta on!
Hyvät tienestit ei pitäisi olla kenenkään valmentajan pääasia, tai silloin prioriteetit ovat pielessä. 

Silloin kun korvaus on oikealla tasolla, pystytään työhön myös keskittymään sen vaatimalla tavalla. Tarvitaan välineitä, lisenssejä, mahdollisesti tiloja yms. jotta toiminta saadaan sille tasolle, että asiakkaalle pystytään tarjoamaan laadukasta palvelua. Tämän lisäksi iso osa laskutuksesta menee erilaisiin valtion määrittämiin (verot, vakuutukset, tellit, lellit yms.) maksuihin, jotka kuuluvat osana yritystoimintaan.

Hyvä personal trainer ei ole koskaan valmis, vaan kouluttautuu ja opiskelee koko ajan lisää. Valitettavasti mikään koulutus ei ole ilmainen.

Halpa personal trainer

Tarkoittaako halpa automaattisesti huonoa? Ei varmasti missään nimessä. Kannattaa kuitenkin seuraavat asiat painaa mieleen kun hintatasoon tutustuu.

  • Asiakkaalle kirjoitetusta laskusta korkeintaan noin 50% jää trainerin taskuun edellämainittujen maksujen jälkeen. Mikäli omat tilat kyseessä, on summa vielä pienempi.
    Eli jos valmentaja laskuttaa 50€/krt, jää siitä käteen korkeintaan 25€.
  • Mikäli teet oikeasti henkilökohtaista valmennusta, menee yhteen tapaamiseen aikaa helposti 90-120min suunnitteluineen ja mahdolliseen matkustamiseen.
    Näin ollen harva valmentaja pystyy yli 5 asiakasta päivään mahduttamaan, tai siinä tapauksessa jossain kohtaa pitää oikoa.

Käytännössä on myös melkein mahdotonta sovittaa tuota 5 asiakasta päivään, vaikka asiakkaita riittäisikin. Kaikille kun ei kaikki ajat sovi, vaan tapaamiset painottuvat aamuun ja iltaan.

Hyvä neuvo valmentajaa etsivälle on kysyä, kuinka kauan valmentaja on pääsääntöisesti valmennustyötä tehnyt. Mikäli vastaus on vuosia, voit ainakin jollain tasoa luottaa siihen, että hommat pitäisi olla hallussa sekä hintataso ja oma jaksaminen balanssissa. Väsyneestä tai ylityöllistyneestä valmentajasta ei ole kenellekään apua!

NYT VÄHÄN HALVEMMALLA SITÄ HYVÄÄ VALMENNUSTA :)

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hyvä personal trainer