Aktiiviloma Kreetalla 29.4-6.5.2018

>>Aktiiviloma Kreetalla 29.4-6.5.2018

Aktiiviloma Kreetalla 29.4-6.5.2018

Hyvinvointi ja aktiiviloma Kreetalla
29.04.2018 – 6.05.2018

Lähde tutustumaan upeaan Kreetan monimuotoiseen luontoon patikoimalla ja viettämään rentouttavaa sekä hauskaa aktiivilomaa. Tervetuloa mukaan.

Vietämme taas liikunnallisen viikon Kreetalla, tällä kertaa Rethymnonissa ja sen ympäristössä. Tutustumme kaupunkiin ja sen ympäristöön, patikointipolkuihin sekä saaren värikkääseen historiaan. Maistelemme viikon aikana Kreetan keittiön parhaimpia antimia ja jaamme roppakaupalla vinkkejä ja ohjausta oman kunnon ja hyvinvoinnin kehittämiseen.

Hinta 890 EUR+ lennot , (lennot noin 250 eur)/2 h huone.
Sisältäen:
* majoituksen Achilleon Palace hotellissa http://www.achillionpalace.gr/en/home/ 
* matkanjohtajan palvelut ja patikointeihin liittyvät kuljetukset
* aamiaiset sekä lounaat patikointipäivinä (5-päivänä)
* tervetuliais- ja jäähyväis-illallisen
* opastuksen patikointiretkillä sekä JM Sykkeen Personal Trainerin ohjauksen.

Lennot varataan itse, avustan siinä tarvittaessa. Lisähinta yhden hengen huoneesta +150 EUR

Patikointi-oppaana sekä matkanjohtajana toimii Erä ja luonto-opas, Antti Teerisuo. Virallinen matkanjärjestäjä on Fysimera Oy www.fysimera.fi

Ilmoittautumiset ja kyselyt. Antti Teerisuo, +358400444229,  antti.teerisuo@gmail.com

Viikon aikana tulee siis aimo annos tutustumista Kreikan kulinaristiseen keittiöön sekä vinkkejä ja ohjausta oman kunnon ja hyvinvoinnin kehittämiseen. Alla tarkempi päiväohjelma viikon sisällöstä.

Kuvagalleriasta maistiaisia vuoden 2017 reissulta.

Päiväohjelma (alustava)


Aktiiviviikon patikoinnit toteutuvat Antin opastuksella. Venyttelyt ja muun harjoittelun ohjaa JM SYKKEEN personal trainer, Miikku. Patikat ovat pituudeltaan vaihtelevia, yleensä niihin kuluu aikaa taukoineen n. 5-6 tuntia.  Kannamme mukanamme veden lisäksi pientä purtavaa sekä kahvi/tee tarvikkeet. Patikat alkavat venyttelyllä ja päivän aikana pidämme kahvitauon, ja yleensä patikan päälle lounastamme paikallisissa kylätavernoissa. Päivittäiset harjoitteet ovat pituudeltaan 15 min – 60 min ja ne ovat pääasiassa kehon huoltoa- ja hallintaa, myös palauttavia- tai sitten ihan kunnon hiki-treenejä,  sovellettuna aina päivän ohjelmaan. Miikulta saamme myös tietoiskuja liittyen ravintoon, liikuntaan sekä kehonhuoltoon. Harjoitteet toteutetaan rannalla ja/tai hotellin katolla sijaitsevalla uima-allas alueella.

Päivä 1. Tulopäivä Sunnuntai

Lähtö Helsingistä  klo 6.00 (Finnair AY1855R)/ klo 6.05 (Norwegian D8702) Saapuminen Hanian lentokentälle aamupäivällä missä Antti on porukkaa vastassa. Jatkamme kentältä suoraan Rethymnoniin, ajomatka on 60 minuuttia. Majoitumme hotelliin puoliltapäivin ja teemme iltapäivällä parin tunnin patikan kaupungilla tutustuen myös vanhaan kaupunkiin. Kävelyn jälkeen Miikun 30 minuutin kevyt treeni/uinti. Illalla nautitaan runsas tervetuloillallinen paikallisessa tavernassa.

Päivä 2. Maanantai

Aamupatikointi Milin myllyrotkossa (Antti). Iltapäivätreeni hotellin uima-altaalla (Miikku)

Milin myllyrotkossa sijaitsi aikoinaan kolmisenkymmentä vesivoimalla toiminutta jauhomyllyä, ne huolehtivat keskiajalta lähtien Rethymnonin kaupungin jauhojen jauhamisesta. Nykyään rotko on hiljentynyt, asukkaat muuttivat pois jo 1950-luvulla rotkon rinteiden sortumisvaaran takia. Kuljemme rotkon rinteillä, näemme kosteassa viihtyviä yrttejä ja kevään kukkia. Patikoinnin päätteeksi saavumme Chromonastirin kylään ja kokoonnumme lounaalle Athivolesin tavernaan. Iltapäivällä palauttava treeni Miikun johdolla.

Päivä 3. Tiistai

Rantapelipäivä TAI Patikka (Arkadi- Eleftena- Margarites)

Aamu aloitetaan tehokkaalla biitsitreenillä, loppupäivä pelaillaan ja chillaillaan rannalla. Halukkaat voivat lähteä hieman vaativammalle patikalle jolloin aloitamme päivän matkalla Arkadin luostarin läheisyyteen, sieltä aloitamme patikan kohti Elefternan kylää, paikka oli antiikin aikana yksi Kreetan merkittävimpiä kaupunkivaltioita. Jatkamme patikointia kohti Margaritesia, joka on tunnetuin Kreetan kolmesta savikylästä. Erityinen savilaatu ja tuhansien vuosien perinteet saviastioiden valmistuksessa näkyvät myös nykyisissä, käsityönä tehtävissä saviastioissa.  Syömme maittavan lounaan ja palaamme hotellille iltapäivällä.

Päivä 4. Keskiviikko

Lazy Day kreetalaisessa keittiössä / Iltapäivällä lazy day -treeni + tietoisku ravinnosta a’la Miikku

Matkustamme Vamosin kylään, jossa vietämme Lazy-Day päivän valmistaen itse oman lounaamme. Paluu iltapäivällä hotellille. Vietämme hilpeitä tuokioita kattilan ääressä ilman dieettinipotusta, saamme ideoita ja vinkkejä herkulliseen ruokaan sekä nipun reseptejä, joilla voit yllättää kotiväkesi.  Saamme infoa kreetalaisesta elämästä ja kulttuurista. Kuulemme tarinan oliviivipuun vuoden kierrosta ja bisneksestä sen ympärillä. Opit maistamalla erottamaan hyvän oliiviöljyn huonosta. Valmistamme yhdessä kolme lämmintä ruokaa, piiraita ja alkupaloja, syömme rauhallisen lounaan ja opettelemme oliiviöljyjen makuja. Lähiruokaa ja aitoja kreetalaisia reseptejä. Ruokajuomina viiniä ja vettä.

Päivä 5. Torstai

Preveli Beach

Preveli on kaunis, moni-ilmeinen ja erikoinen uimaranta-alue Kreetan etelärannikon keskivaiheilla, noin 40 km etelään. Patikoimme rotkon reunoilla kiertäen aina alas rannalle, jossa pidämme uimatauon ja katamme pikniklounaan. Päivän päätteeksi luonnon oma porrastreeni kun kipuamme rannalta takaisin tielle, jossa meillä odottaa kyyti takaisin hotellille. Hotellilla kehonhuoltoa Miikun johdolla.

Päivä 6. Perjantai

Neljä pientä kylää.

Lähdemme patikoimaan pienten kylien maastossa kaupungin itäpuolella. Ympärillämme levittäytyy oliivipuiden meri.  Tämän alueen Rethymnonin itäpuolella sanotaan olevan Välimeren maiden oliivipuutiheintä aluetta, eli täällä kasvaa eniten oliivipuita neliökilometrillä.  Pidämme kahvitauon kyläkahvilassa ja lounastamme perinteisessä kylätavernassa. Iltapäivällä Miikku ohjaa venyttelyä/kehonhuoltoa hotellilla.

Päivä 7.Lauantai

Viikon viimeinen kokonainen päivä, on aika viimeistellä rusketus sekä hankkia tuliaiset: kreetalainen oliiviöljy, hunaja, yrtit sekä mausteet ovat erinomaisia vaihtoehtoja tuoda mukanaan kotimaahan.  Aamujumppa altaalla. Illalla vielä yhteinen jäähyväisillallinen.

Päivä 8. Kotimatkapäivä

Aikainen kuljetus lentokentälle, on aika heittää hyvästit Kreetalle – tällä kertaa!

Ilmoittautuminen 30.12.2017 mennessä, alla olevaan sähköpostiin.

Antti Teerisuo, 0400-444229

antti.teerisuo@gmail.com

 www.fysimera.fi

Aktiiviloma Kreetalla

2017-10-31T10:35:08+00:00 3.10.2017|